Skip to main content
Nieuwbouw Academie Tien

Nieuwbouw Academie Tien

WAM&VanDuren mag samen met WSi techniek de nieuwbouw van Academie Tien realiseren. Het nieuwe onderwijsgebouw bevindt zich in Utrechtse de nieuwbouwwijk de Leidsche Rijn en biedt ruimte aan 1600 leerlingen voor middelbaar onderwijs. Het schoolgebouw krijgt een kenmerkende gevel bestaande uit een mozaïek van metselwerk, afgewisseld met erkerramen.

Aanvullend wordt een sporthal (conform NOC*NSF-niveau) gerealiseerd die voor tweederde ondergronds is geplaatst. Hierdoor ontstaat ruimte voor een openbaar toegankelijk plein die fungeert als ontmoetingsplek voor de omgeving. Het gebouw voldoet aan de BENG-eisen, aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Nieuws

door Mike
8 november 2023

Inhuizen

Momenteel zijn diverse partijen al een tijdje bezig met inhuizen en het inrichten van Academie Tien en de Sporthal. Dit geldt ook voor de Gemeente, die bezig is met de bestrating rondom het gebouw.

Deze partijen werken niet in onze opdracht, wij kunnen hier dan ook geen invloed meer op uitoefenen. Mocht U over de huidige werkzaamheden vragen of klachten hebben, dan kunt u zich wenden tot desbetreffende partijen. De mogelijkheid om klachten in te dienen is dan ook van deze website verwijderd.

door Mike
7 september 2023

Update 7-9 Academie Tien

We leggen de laatste hand aan Academie Tien. Aan de buitengevel worden de laatste van de 350.000 tegels geplakt en gevoegd, binnen worden de laatste vloerbedekkingen gelegd, de laatste wanden wit gesausd en lopen de eerste schoonmakers rond.

door Mike
3 augustus 2023

Update voorgang Academie Tien

Binnen het gebouw wordt volop gewerkt aan de afbouw. Plafonds worden dichtgelegd, wandcontactdozen afgemonteerd, kozijnen geschilderd en vloerbedekkingen gelegd. En nog veel meer.

Iedere dag komt het gebouw een stap dichter bij de afronding. 

door Mike
2 juni 2023

Update Academie Tien 2-6

Terwijl binnen volop de afbouw van de school bezig is, gaan aan de buitenzijde de steigers van de gevels af. De bijzondere tegelwerk-gevel wordt hierdoor zichtbaar. Komende periode tegelen we door aan de gevels, en gaan gevel-voor-gevel de steigers weg.

door Mike
13 april 2023

Voortgang Academie Tien

Op het Berlijnplein in Utrecht wordt momenteel hard gewerkt aan een opvallend nieuw gebouw, genaamd Academie Tien. Dit gebouw zal één van de grootste scholen van de stad huisvesten, evenals een wedstrijdsporthal en een openbaar groen plein op het dak dat toegankelijk gaat zijn voor buurtbewoners. Met zijn multifunctionele karakter biedt Academie Tien een unieke combinatie van onderwijs en sport, wat het tot een opvallende verschijning maakt in de Domstad.

 

Lurvink Afbouw B.V. is momenteel druk bezig met de gevels van dit bijzondere gebouw, die voorzien zijn van prachtig tegelwerk. Ook aan de binnenkant van het gebouw zijn verschillende partijen bezig om alle lesruimtes vorm te geven. Maasdam zal binnenkort beginnen met het leggen van de eerste dekvloeren in het schoolgebouw. De bouwplaats in Utrecht is momenteel dus volop in bedrijvigheid en er wordt hard gewerkt om Academie Tien tot een succesvolle afronding te brengen.

door Mike
15 maart 2023

Afronding dakwerkzaamheden

Inmiddels is het grote ’trechterdak’ boven het atrium met trappenlandschap geplaatst en zijn de dakdekkers bezig de dakvlakken te voorzien van hun definitieve afwerking. Ook is de school geheel in de steigers geplaatst om zo de gevelkozijnen te kunnen plaatsen, en aansluitend ook hier tegelwerkgevels aan te kunnen gaan brengen. 

door Mike
13 februari 2023

Trappenlandschap atrium krijgt vorm

In het atrium van de school zijn we momenteel bezig met het vormgeven van het trappenlandschap.

Hierdoor zijn straks de verdiepingen van het gebouw via diverse trappen en loopbruggen bereikbaar.

 

door Mike
18 januari 2023

Update 18-1 Academie Tien

Academie Tien is inmiddels ‘op hoogte’, met het monteren van de bovenste verdieping. Komende tijd gaan we bezig met het dak van de school, en zal rondom de school steigerwerk verschijnen. Vanaf dit steigerwerk gaan we aan de gevels werken, dus de kozijnen en de afwerking met isolatie en tegels.

 

door Mike
19 december 2022

Update werkzaamheden week 51

Met de kerst in aantocht is Academie Tien bijna op hoogte, direct in het nieuwe jaar komt de laatste verdieping aan het Berlijnplein erop. Bij de Sporthal is inmiddels de eerste gevelafwerking bijna gereed, een afwerking met keramische tegels. Deze zal rondom het hele gebouw terug gaan komen.

 

Wij wensen iedereen namen team Academie Tien alvast een fijne feestdagen!

door Mike
17 november 2022

Nieuwsupdate Academie Tien 17-11

Het nieuwe gebouw van Academie Tien aan het Berlijnplein krijgt inmiddels goed vorm. Inmiddels is de 2e verdiepingsvloer gelegd, en werken we dus aan de derde bouwlaag. Na deze laag volgen er nog twee, als het weer goed blijft hopen we eind dit jaar dit punt bereikt te hebben.

Bij ‘Sporthal Het Plein’, achter de school, loopt de afbouw volop. Hier worden inmiddels plafond gemonteerd en start binnenkort het tegelwerk van de kleedkamers.

door Mike
28 september 2022

Update werkzaamheden, week 39

Nu de Sporthal inmiddels zijn vorm heeft gekregen en we daar de afbouw ingaan, kunnen we de school aan het Berlijnplein gaan opbouwen. Inmiddels is de fietsenkelder gereed, en staan de eerste kolommen van de begane grond op hun plaats. De komende weken zal de school verder opgebouwd gaan worden met een prefab betonconstructie.

 

door Mike
22 augustus 2022

Update voorgang werkzaamheden

Afgelopen periode zijn de eerste contouren van het openbare plein op het dak van de sporthal gemaakt. Op het dak van de kleedkamers zijn de vormen van de plantenbakken te zien, binnenkort gaan we deze bakken ook maken op het hogere en grotere dak van de sporthal zelf. De bakken gaan gevuld worden met diverse planten en bomen. Via diversen trappen worden deze dakvlakken bereikbaar gemaakt.

Aan het Berlijnplein is de begane grondvloer van de school gelegd, waarmee de fietsenkelder eronder zijn vorm heeft gekregen.

door Mike
24 mei 2022

Aankondiging nachtwerkzaamheden week 23

In week 23 staat de montage van 27 betonnen liggers gepland. De liggers hebben een afmeting van 30 meter wegen 54 ton per stuk en worden ’s nachts aangevoerd en gemonteerd i.v.m. de verkeersveiligheid en vergunningen. De werkzaamheden nemen in totaal 4 nachten in beslag. Dit zijn:

  • di-woe 00 – 06.00
  • woe-do 00 – 06.00
  • do-vrij 00 – 07.00
  • vr-za 00 – 07.00

De (werk) vergunningsaanvraag is in behandeling genomen door de gemeente Utrecht. Als onderdeel van de hinderbeperkende maatregelen wordt de geluidbelasting gemeten en gemonitord tijdens de bovenstaande werktijden.

Heeft u vragen over de geplande werkzaamheden dan kun u uw vraag achterlaten via het contactformulier op de website.

 

door Mike
5 april 2022

Melding: Betonstort 12 april tot ca. 22.00

Afgelopen vrijdag hebben wij de eerste 11 meter hoge, en 600mm dikke betonwand gestort.

Aankomende dinsdag 12  april staat het storten van de 2e wand gepland. De werkzaamheden duren naar verwachting tot ca. 22.00 uur.

Mocht u overlast ondervinden van de werkzaamheden? Meld het via het contactformulier op de website.

 

door Mike
29 maart 2022

Melding: Betonstort vrijdag 1 april maart duurt tot ca. 20u

Er wordt hard gewerkt aan de realisatie van de bijbehorende NOC*NSF-sporthal. Inmiddels zijn de eerste betonwanden gestort en ontkist.

Aanstaande vrijdag (1-4-2022) starten wij met het storten van 11 meter hoge, en 600mm dikke, betonwanden. Naar verwachting gaan de werkzaamheden tot 20.00 uur duren.

door Mike
3 maart 2022

Betonvloer NOC*NSF sporthal Academie Tien gestort!

Gisteren hebben wij, bij ons nieuwbouwproject Academie Tien te Gemeente Utrecht, de betonvloer gestort voor de nieuw te bouwen sporthal. In de nieuwe sporthal die bij het gebouw komt, kan bijna iedere wedstrijdsport op NOC*NSF-niveau gespeeld worden. Overdag gebruiken de leerlingen van Academie Tien de hal voor hun gymlessen.

Met een 56 meter lange betonpomp van Verbo Wijchen is er gisteren maar liefst 667m³ beton gestort, verdeeld over een oppervlakte van circa 2200m². Collega’s van Sessink Betonwerken B.V. hebben nagenoeg onafgebroken gewerkt om de volledige vloer te voorzien van het door Bruil geleverde beton. Gelukkig is het proces soepel verlopen en kunnen wij terugkijken op een prachtig eindresultaat!

 

 

 

door Mike
19 januari 2022

Update werkzaamheden week 3

Hierbij een korte update over de voortgang en geplande werkzaamheden.

De komende periode staan de betonwerkzaamheden voor de sporthalvloer op de planning.

We verwachten geen hinder en overlast als gevolg van de werkzaamheden.

 

door Mike
9 december 2021

Afronding Heiwerkzaamheden

Afgelopen week is de 357e heipaal daarmee laatste paal geslagen. Hiermee zijn de overlastgevende heiwerkzaamheden binnen de gecommuniceerde planning afgerond.

Wij willen iedereen bedanken voor haar begrip tijdens deze werkzaamheden. De aankomende weken gaan wij verder met de fundatiewerkzaamheden en realisatie van de liftput.

Onderstaand de geluidsmetingen van week 48.

door MIke
1 december 2021

Update logistiek en laden&lossen

We hebben een aangepaste bouwlogistiek ontvangen van de gemeente Utrecht.

Onderstaand de aangepaste bouwroute via de Lage Weide. Wij vragen u rekening te houden met de omgeving en en onze collega bouwers in de omgeving.

Wij verzoeken u daarom aan de voorgeschreven snelheid te houden en de wegen vrij te houden voor hulpdiensten en ander bouwverkeer.

Laten en lossen vindt binnen de bouwhekken en in overleg met de uitvoerder plaats.

 

door Mike
30 november 2021

Weekoverzicht heiwerkzaamheden week 47

Hierbij een update over de heiwerkzaamheden aan het Berlijnplein. We hebben de vijfde week met heiwerkzaamheden afgerond. Afgelopen week zijn er 59 heipalen geslagen, waarmee de tussenstand komt op 325 van de 357 heipalen. Door een hoge waterstand in de bouwput zorgt voor enige vertraging in de werkzaamheden. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de werkzaamheden deze week afgerond. Onderstaand de geluidsmetingen van week 47.

door Mike
22 november 2021

Weekoverzicht heiwerkzaamheden week 46

We hebben de vierde week met heiwerkzaamheden afgerond. Afgelopen week zijn er 82 heipalen geslagen, waarmee de tussenstand komt op 254van de 357 heipalen. Onderstaand de geluidsmetingen van week 46.

door Mike
19 november 2021

Tijdelijke wijziging in bouwlogistiek rondom Academie Tien

Aankomende dinsdag 23-11 is de gebruikelijke aanvoerroute niet beschikbaar in verband met asfalteerwerkzaamheden rondom het bouwterrein. Dit betekent dat het transport voor 1 dag via het Berlijnplein verloopt naar het inrit er hoogte van het bouwbord.

Op onderstaande afbeelding kunt u de tijdelijke aanvoerroute inzien. Wij hopen op uw begrip en excuses voor het ongemak.

 

door Mike
15 november 2021

Weekupdate heiwerkzaamheden week 45

Hierbij een update over de heiwerkzaamheden aan het Berlijnplein. We hebben de derde week met heiwerkzaamheden afgerond. Afgelopen week zijn er 54 heipalen geslagen, waarmee de tussenstand komt op 172 van de 357 heipalen. De heipalen voor het schoolgedeelte zijn hiermee afgerond. De komende drie weken worden de heipalen op het lager gelegen deel van de bouwput geslagen voor de sporthal. De werkzaamheden lopen daarmee conform planning. Onderstaand de geluidsmetingen van week 44.

 

door Mike
8 november 2021

Weekupdate heiwerkzaamheden week 44

Hierbij een update over de heiwerkzaamheden aan het Berlijnplein. We zijn inmiddels twee weken onderweg en hebben 118 van 357 heipalen geslagen. De werkzaamheden lopen daarmee conform planning. Onderstaand de geluidsmetingen van week 44

 

door Mike
4 november 2021

De bouw van Academie Tien is begonnen!

De bouw van het nieuwe schoolgebouw Academie Tien aan het Berlijnplein is woensdag officieel gestart. Het moet een van de grootste middelbare scholen van Utrecht worden en er komen een wedstrijdsporthal in het gebouw en een openbaar plein op het dak.

Wethouder Anke Klein gaf woensdag het startsein voor de bouw met de onthulling van het bouwbord. “Hier komen een prachtig schoolgebouw en ruime sporthal met een uniek plein op het dak waar de hele buurt van kan genieten”, zegt de wethouder. “Het gebouw past bovendien helemaal bij deze tijd. Meerdere functies komen samen en kinderen en jongeren krijgen hier een soepele overgang van de basis- naar de middelbare school.”

Onderstaand de video van de start nieuwbouw van Academie Tien:

door Mike
1 november 2021

Weekoverzicht heiwerkzaamheden week 43

Hierbij een update over de heiwerkzaamheden aan het Berlijnplein. We hebben de eerste week met heiwerkzaamheden afgerond. Afgelopen week zijn er 54 heipalen geslagen en de werkzaamheden lopen daarmee conform planning. Onderstaand de geluidsmetingen van week 43.

 

door Mike
14 oktober 2021

Aanvang heiwerkzaamheden Berlijnplein

Aankomende dinsdag 19 oktober starten wij met de heiwerkzaamheden in de bouwput op het bouwterrein. We proberen de geluidsoverlast te beperken door in een bouwput te werken en een geluidsmantel toe te passen tijdens de heiwerkzaamheden. De werkzaamheden hebben een doorlooptijd van 6 weken. Tijdens deze werkzaamheden monitoren wij de geluidsproductie, trillingen en zettingen op locatie.

Mocht u overlast ondervinden van de werkzaamheden? Meld het via het contactformulier op de website.

 

door Remco
2 juli 2021

WAM&VanDuren en WSi Techniek gaan Academie Tien realiseren!

Met trots mogen wij bekend maken dat wij, samen WSi techniek, zijn geselecteerd voor de realisatie van het nieuwe schoolgebouw voor Academie Tien aan het Berlijnplein in Gemeente Utrecht.

Het nieuwe onderwijsgebouw bevindt zich in Utrechtse de nieuwbouwwijk de Leidsche Rijn en biedt ruimte aan 1600 leerlingen voor middelbaar onderwijs. Het schoolgebouw krijgt een kenmerkende gevel bestaande uit een mozaïek van tegels, afgewisseld met erkerramen. Het gebouw is ontworpen door Wiersema architecten en de Architekten Cie.

Aanvullend wordt een sporthal (conform NOC*NSF-niveau) gerealiseerd die voor tweederde ondergronds is geplaatst. Hierdoor ontstaat ruimte voor een openbaar toegankelijk plein die fungeert als ontmoetingsplek voor de omgeving. Het gebouw voldoet aan de BENG-eisen, aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen op het dak.

Route bouwplaats

Academie Tien Ouden Vleutenseweg (ongenummerd) 3541 BE Utrecht


Team Academie Tien

Deelnemende partijen